Τα πουλιά τραγουδούν όλο το χρόνο

Η διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, ημέρα  γενεθλίων του Hans Christian Andersen. Με την ευκαιρία αυτή η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας  του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.)* με την συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων οργανώνει 5νθήμερη εκδήλωση για παιδιά με τίτλο «Τα πουλιά τραγουδούν όλο το χρόνο» από την Τρίτη 31 Μαρτίου έως και το Σάββατο 4 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) αίθουσα «Κόντογλου». 

Τα πουλιά τραγουδούν όλο το χρόνο

Αφηγήσεις παραμυθιών, δραματοποίηση, εργαστήρια , κατασκευές με τους:
Ζωή Βαλάση, Αγγελική Βαρελλά, Σάσα Βούλγαρη, Εύη Γεροκώστα, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, Διατσέντα Παρίση, Κωνσταντίνα Συλίκου, Βάσω Ψαράκη, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Ομάδα Κοκου Μουκλό.

Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργούν:
Έκθεση εικονογράφησης με τα πρωτότυπα έργα των:
Ανδρέα Καράμπελα, Φραντσέσκας Κοζάντι, Διατσέντας Παρίση, Σοφίας Φόρτωμα, Βάσως Ψαράκη.

Έκθεση βιβλίου, από την οποία μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους βιβλία.

Το Σάββατο 4/4 στο τέλος των εκδηλώσεων θα κληρωθούν πλούσια δώρα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Για προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων καθώς και δηλώσεις συμμετοχής για την εκδήλωση του Σαββάτου  επικοινωνήστε στο:  τηλ/fax: 210 6545402, Ώρες: 9 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε, επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1991 και αναπτύσσει: α) θεραπευτικές υπηρεσίες και προγράμματα για παιδιά, εφήβους και νέους με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα β) εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του χώρου των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και υγείας γ) ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θέση και τα δικαιώματα των μειονεκτούντων ψυχοκοινωνικά ατόμων δ) ερευνητικές δραστηριότητες σε τομείς συναφείς με το έργο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Λειτουργεί τη συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας 801-801 1177 για παιδιά, εφήβους γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας
Έχει συμβάλει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και τον αποστιγματισμό των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους. Έχει εκδόσει 4 βιβλία για παιδιά και αναπτύσσει κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
* Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 11,  155 61   Χολαργός Τηλ./Fax:  210 6545402,
e-mail:  kritikou@epsype.gr, www.epsype.gr

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ