Έλληνες  Ηθοποιοί,
Έτος γέννησης από 1941 μέχρι 1950

Θόδωρου Έξαρχου

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκόνη το βιβλίο του  Θόδωρου Έξαρχου  Έλληνες  Ηθοποιοί, Έτος γέννησης από 1941 μέχρι 1950. 0 Έξαρχος συμπληρώνει το έργο του με  τα βιογραφικά μιας ακόμα γενιάς, εκείνης που προσέρχεται στο Θέατρο αμέσως μετά από  τη δική του. Στο δίτομο αυτό λεξικό βιογραφεί πεντακόσιους πενήντα τέσσερις Έλληνες Ηθοποιούς, καταγράφοντας παράλληλα την πορεία του Ελληνικού Θεάτρου από το 1959 μέχρι σήμερα.

Έλληνες Ηθοποιοί,Έτος γέννησης από 1941 μέχρι 1950

Το πλούσιο  πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό του βιβλίου συμπληρώνει στην παρούσα έκδοση ένα εκτενές παράρτημα, το οποίο συγκεντρώνει  τους  συγγραφείς,  έλληνες  και  ξένους,
καθώς και τους θιάσους και τους συντελεστές θιασαρχικών σχημάτων,  που αναφέρονται στα βιογραφικά. Περισσότεροι  από  χίλιοι  τετρακόσιοι έλληνες και ξένοι συγγραφείς -οι δεύτεροι με την συμπαράθεση της ελληνικής  μεταγραφής και του ξενόγλωσσου ονόματος- και  οκτακόσιοι περίπου θίασοι  και  συντελεστές  θιασαρχικών  σχημάτων συγκεντρώνονται εδώ με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη παρουσίαση του  υλικού  του  βιβλίου, αλλά και την υπογράμμιση της ξεχωριστής σημασίας του πονήματος του Έξαρχου.

Ο Βασίλης  Παπαβασιλείου προλογίζοντας  το βιβλίο  γράφει  χαρακτηριστικά:«χρωστάμε ένα  διπλό  "ευχαριστώ"  στον Θόδωρο Έξαρχο. Πρώτα γιατί αποτυπώνει βιογραφικά τη συστατική φευγαλεότητα της ηθοποιικής παρουσίας και
έπειτα γιατί προσφέρει ένα πολύ σημαντικό ερέθισμα  για τη σύνταξη της  κοινωνιολογικής-πολιτισμικής ιστορίας μιας τέχνης και ενός επαγγέλματος».O Κώστας Γεωργουσόπουλος  αντίστοιχα στον πρόλογο του αναφέρει για τον Έξαρχο:«η ευγνωμοσύνη  του θεάτρου μας  θα  τον  εντάξει στους μέγιστους ελληνομνήμονες  και πατρικίους χρονογράφους της επικράτειας του θεάτρου μας».

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΝΗ
Χαριλάου Τρικούπη 18, Αθήνα 10679
Τηλ.: 210 3620383 Φαξ: 210 3632179

ΈΛΛΗΝΕΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΙ,ΈΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΠΟ 1941 ΜΕΧΡΙ 1950